Wielkanocne Śniadanie

Data: 2019-04-15 • Kategoria: Koła zainteresowań

Dnia 15.04. 2019 r. członkowie Koła Kulinarnego „Kuchcik” i Sekcji Dań Regionalnych, jak co roku spotkali się przy świątecznym stole, na którym pojawiły się tradycyjne potrawy wielkanocne wśród nich: żurek, faszerowane jaja, sałatki warzywne, mazurki, sernik i babki. Wychowankowie wraz z opiekunami zadbali o piękną dekorację stołu i mieli możliwość wykazania się kreatywnością podczas dekorowania potraw. Ponadto kształtowali umiejętność kulturalnego zachowania się w trakcie spożywania posiłku. Nie zabrakło również świątecznych życzeń od Dyrekcji Ośrodka. Spotkaniu towarzyszył miły nastrój, który wprowadził nas w atmosferę oczekiwania na Święta Zmartwychwstania Pańskiego.

Koło Kulinarne „Kuchcik” i Sekcja Dań Regionalnych