Zdrowe i kolorowe kanapki

Data: 2024-10-16 • Kategoria: Ogólne informacje

Oddział klasowy I+IIa PSSPdP podczas zajęć, przygotowali zdrowe, kolorowe kanapki. Uczniowie zanim przystąpili do działania najpierw obejrzeli prezentację multimedialną, na temat zdrowego odżywiania i wartości odżywczych warzyw. Przed przystąpieniem do pracy praktycznej uczniowie zadbali o bezpieczeństwo i higienę pracy. Z zaangażowaniem dobierali składniki, aby każda wykonana kanapka wyglądała wyjątkowo. Na stole nie zabrakło pełnoziarnistego pieczywa, chudą wędlinę, sera i warzyw. Kanapki nie tylko były smaczne, zdrowe ale i pięknie ozdobione. Głównym celem zajęć było poznanie kolejności działań przygotowania kanapki, kształcenie nawyków odpowiedniego odżywiania oraz rozwijanie kreatywności i doskonalenie samodzielności.

Nauczyciel Przysposobienia do Pracy M. Męczyńska