Kuchnia Wielkiej Brytanii

Data: 2024-03-14 • Kategoria: Koła zainteresowań

Już wkrótce będziemy obchodzić Święta Wielkanocne. Pamiętają o tym także członkowie Koła Kulinarnego „Kuchcik”. Podczas marcowych zajęć wychowankowie przypomnieli sobie tradycyjne dania wielkanocne.
Następnie korzystając z czasopism oraz internetowych blogów kulinarnych poznali potrawy kuchni brytyjskiej. Członkowie koła zainspirowani dostępnymi przepisami postanowili sporządzić danie idealne na wielkanocny stół- faszerowane jaja. Do przygotowania posiłku wykorzystali takie produkty jak: ser feta, papryka czerwona, czerwona cebula, oliwki, pieprz. Posługując się niezbędnymi narzędziami i sprzętem kuchennym, zgodnie z przepisem wykonali poszczególne etapy pracy. Gdy danie było gotowe nastąpiła degustacja. Wszystkim bardzo smakowało przygotowane danie.