Placki z dyni

Data: 2022-11-19 • Kategoria: Koła zainteresowań

Które z warzyw może kojarzyć się z listopadem? Oczywiście, że to dynia. Dynia jest warzywem, które wyróżnia się bardzo dobrymi wartościami odżywczymi. Dostarcza wiele ważnych witamin i minerałów, które są niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Zgodnie z założeniami planu pracy Koła Kulinarnego ,,Kuchcik” jego członkowie pod kierunkiem opiekunów koła przystąpili do zrealizowania zadania polegającego na sporządzeniu placków z dyni. Placuszki z dyni świetnie sprawdzą się zarówno na pożywne śniadanie, jak i szybką kolację na ciepło. Co więcej, można je śmiało zabrać do pojemnika na przekąskę w ciągu dnia. Z radością ścieraliśmy na tarce dynię, dodawaliśmy do niej składniki, a potem je upiekliśmy. Przygotowując i łącząc poszczególne produkty wykonawcy dania zachowali podstawowe zasady BHP. Placuszki były naprawdę przepyszne, wszystkim wybornie smakowały - polecamy wypróbować nasz zdrowy przepis w domu. Życzymy smacznego!