Podsumowanie działań koła kulinarnego "Kuchcik"

Data: 2022-06-13 • Kategoria: Koła zainteresowań

Cały rok szkolny pracy koła kulinarnego był skoncentrowany na doskonaleniu umiejętności gotowania różnorodnych zup. Praca skupiała się na obróbce warzyw, odpowiednim doborze wkładki mięsnej oraz dodatku przypraw i ziół. Członkowie koła podnieśli poziom umiejętności gospodarowania określonym budżetem oraz właściwego zachowania się w sieci sklepów spożywczo- garmażeryjnych. Realizując poszczególne etapy kulinarnych poczynań wychowankowie pamiętali o zachowaniu zasad BHP. Podając gorące danie wykazali się kreatywnością, pomysłowością i estetyką dzięki czemu wspólna degustacja była ogromną przyjemnością. Zachęceni efektami swojej pracy zaplanowali i podali propozycję tematyki działań w przyszłym roku szkolnym 2022/2023.

Członkowie i opiekunowie Koła Kulinarnego „Kuchcik”.