Rok szkolny 2020/2021 - Spotkanie organizacyjne

Data: 2020-09-29 • Kategoria: Koła zainteresowań

We wrześniu 2020 r., odbyło się spotkanie organizacyjne członków i Opiekunów Koła Kulinarnego „Kuchcik”. Wykorzystując książki i czasopisma kulinarne oraz ciekawe przepisy z Internetu wspólnie opracowaliśmy plan pracy koła na rok szkolny 2020/2021. Założeniem Koła Kulinarnego „Kuchcik” jest m.in. rozwijanie zainteresowań uczniów sztuką kulinarną, przygotowaniem potraw i ich wyeksponowaniem. Podczas zajęć kulinarnych członkowie i opiekunowie koła kulinarnego zwracają szczególna uwagę na przestrzeganie zasad BHP mając na uwadze panującą obecnie sytuację epidemiologiczną związaną z COVID -19.

Członkowie koła rozpoznają składniki i walory odżywcze wszystkich produktów, uczą się je ze sobą łączyć oraz wspólnie pracują przy tworzeniu efektu ostatecznego. Dzięki tym zajęciom uczniowie integrują się , uczą współpracy i współdziałania. Zajęcia kulinarne to bardzo ciekawa i przydatna forma zagospodarowania czasu wolnego wychowanków dająca radość we wspólnej degustacji wykonanych potraw. Życzymy wszystkim ciekawych i inspirujących pomysłów rozwijających sztukę kulinarną.

Członkowie i opiekunowie Koła Kulinarnego „Kuchcik”.