Rok szkolny 2021/2022

Data: 2021-10-06 • Kategoria: Koła zainteresowań

Gotowanie trudne jest, choć przygodą bywa też.
Być kucharzem- wielka sztuka,
i codzienna też nauka

Członkowie Koła Kulinarnego „Kuchcik” w nowym roku szkolnym postanowili w dalszym ciągu rozwijać swoje umiejętności i zainteresowania kulinarne. Aktywność dzieci i młodzieży w kuchni ma ogromny wpływ na ich upodobania i późniejsze nawyki żywieniowe. Głównym celem spotkań kulinarnych jest m.in. doskonalenie nauki gotowania, łączenia produktów w subtelny smak, a także wytworzenie atmosfery która uczy i daje radość. Członkowie koła kulinarnego wspólnie z opiekunami w dniu 5 października 2021 roku, podjęli decyzję, że w tym roku szkolnym będziemy uczyć się gotowania różnorodnych zup, które są zdrowe i niezwykle pożywne. Każda z nich ma swój wyjątkowy smak, który możemy dodatkowo modyfikować aromatycznymi przyprawami. Poza tym, jest to ciepły i lekkostrawny posiłek. Zapraszamy do korzystania z proponowanych przepisów i życzymy wszystkim smacznego.