Prawidłowe i bezpieczne posługiwanie się urządzeniami elektrycznymi i sprzętem kuchennym.

Data: 2019-02-11 • Kategoria: Projekty unijne

W dniu 11.02.2019r. uczestnicy warsztatów gastronomicznych „W krainie smaku” zapoznali się z prawidłowym i bezpiecznym posługiwaniem się urządzeniami elektrycznymi i sprzętem kuchennym znajdującym się w Pracowni Gospodarstwa Domowego.
Podczas warsztatów uczniowie zapoznali się z regulaminem obowiązującym w PGD, zasadami BHP i PPOŻ. Dowiedzieli się, jakie urządzenia elektryczne i sprzęt kuchenny znajdują się w pracowni. Następnie zapoznali się z instrukcją obsługi urządzeń elektrycznych oraz poznali zasady, które należy przestrzegać, aby bezpiecznie korzystać z tych urządzeń.
W części praktycznej każdy z uczestników, dokładnie obejrzał i zapoznał się z działaniem i przeznaczeniem takich urządzeń elektrycznych jak: kuchenka elektryczna, piekarnik, mikser, czajnik elektryczny, krajalnica, frytkownica. Następnie uczestnicy warsztatów rozwiązali krzyżówkę tematyczną.

Paweł Rembecki