Scenariusze zajęć z warsztatów gastronomicznych „W krainie smaku”
Data: 2019-02-19 • Kategoria: Projekty unijne
- Projektowanie książki kucharskiej - Gotowanie z wyobraźnią
- Koktajl mleczno – owocowy – odmierzanie składników
- Kulinarne zajęcia praktyczne – surówki i sałatki
- Jem smacznie i zdrowo – zapoznanie z piramidą żywienia
- Co nalezy jeść aby być zdrowym
- Prawidłowe i bezpieczne posługiwanie się sprzętem elektrycznym i urządzeniami kuchennymi
- Zdrowe odżywianie – wykonanie sałatki owocowej
- Zabawa w sklep - obliczenia pieniężne
- Zapiekanki z żółtym serem i pieczarkami
- Dobre rady na odpady
- Placki ziemniaczane
- Przygotowanie gofrów
- Przygotowujemy naleśniki
- Wiosenne warzywa - wykonanie kanapek
- Słodkie niespodzianki w postaci budyniu i kisielu: odmierzanie składników.